Köpa trappa - Steg för steg guide

Vi tycker att det ska vara lika enkelt att köpa trappa som vilken annan kvalitetsmöbel som helst. Det finns några saker att tänka igenom. Matchning av husets stil och färger, träslag och ytbehandlingar i övriga snickerier, ljusinsläpp och trafikflöden, eventuellt behov av att bygga in trappan och utnyttja utrymmet under som garderob etc. Stegen, från idé till att trappan är på plats beskrivs här. Detta gäller i huvudsak våra trätrappor.

1

Underlag

Enkel skiss av gamla trappan eller utrymmet där trappan ska placeras.

Enkel skiss av gamla trappan eller utrymmet där trappan ska placeras.
2

Lösningsförslag

Illustrationer för fortsatt diskussion om trappans utseende.

Illustration av trappans utseende
3

Färdig ritning

Ritning för godkännande och beställning.

Ritning för godkännande och beställning.
4

Slutresultat

Leverans och montering. Tjänster trappfabriken kan hjälpa till med.

Färdigställd trappa

A. Planering

  • Välj trappa- rak eller svängd trappa (L- eller U-formad eller någon annan vinkel) Se Trappfabrikens mätguide för tips om hur Du mäter. På ett flertal orter kan vi göra hembesök för mätning och konsultation men det är inte så svårt att göra på egen hand med hjälp av våra guider
  • Välj trappans design- utgå gärna från någon av våra trappmodeller som grund och bygg på med tillbehör efter dina behov. För inspiration se Bildgalleriet.
  • Välj träslag och ytbehandling- Se Träslag & Ytbehandlingar eller rådgör med oss direkt
  • Tips: Öppna formuläret Offertförfrågan (svart knapp högst upp på sidan) så har du vägledning genom alla steg och val i processen. Kan skrivas ut.

B. Kostnadsfritt lösningsförslag

Baserat på dina måttuppgifter eller en enkel skiss gör vi en ritning i datorn och presenterar 3D-bilder på trappan/trapporna och offert på de önskade lösningarna. Du ändrar och kompletterar tills Du känner Dig nöjd med lösningen. Du talar direkt med oss som trapptillverkare – inga mellanhänder som kostar tid och pengar.

C. Beställning & Tillverkning

Beställning görs skriftligt men det räcker med ett e-postmeddelande till info@trappfabriken.se. Vi sänder orderbekräftelse med måttsatt ritning för slutlig kontroll och godkännande så att vi och ni är säkra på att alla detaljer stämmer innan trappan börjar tillverkas. Fraktkostnad tillkommer om inte annat avtalats.

D. Leverans

Leveransvecka fastställs efter överenskommelse, för trätrappor vanligen 3-5 veckor, ni blir kontaktade inför leveransen. Vi måste alltid lämna en viss reservation gällande leveranstiden då vi tillverkar kundunika trappor efter beställning och är sårbara för oförutsedda händelser. Trappor levereras normalt buntade i lösa delar, omsorgsfullt emballerade i brännbart material.

E. Montering

Montera trappan själv med hjälp av vår monteringsanvisning medföljer leveransen. Med leverans följer skruvar/beslag, ev. täckbrickor. Läs mer under Montering.

Vi kan givetvis också montera er trappa efter överenskommelse. Arbetskostnaden debiteras löpande per timme och det tar vanligtvis 1-2 dagar för två snickare. Har ni möjlighet att utnyttja ROT-avdraget för detta arbete hjälper vi till med administrationen. Se mer information på skatteverkets hemsida.

F. Betalning & Köpvillkor

Betalning sker efter överenskommelse, normalt mot faktura efter leverans. Vi förbehåller oss rätten att göra sedvanlig kreditprövning och dessutom att be om förskottsbetalning. Läs mer under Köpvillkor.

G. Sedan då...

Nu kan ni först och främst njuta av att ha en fin ny trappa på plats. Men genom våra skötselråd får Du beskrivning på hur Du vårdar din nya trappa så att den håller i många år framöver. Produktgaranti omfattar 2 år och gäller material och konstruktion, dock inte slitaget på ytbehandlingen. Den dagen trappan ska bytas ut är den till allra största delen återvinningsbar.